HelloZoli | webNpro

HelloZoliwebNpro

Kell egy weblap Neked is!

Mennyibe kerül egy weblap 2021-ben?

Mennyibe kerül egy weblap 2021-ben?

Ha röviden akarnám megválaszolni Neked a kérdést, akkor azt mondanám, hogy az attól függ, mit szeretnél? Egy egyszerű online névjegykártyát? Egy bemutatkozó weblapot, netán egy komolyabb céges arculattal rendelkező webáruházat?

A webfejlesztés és a webdesign néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve kreatív tevékenységek. Indulásnak nyugodtan számolhatsz minimum 50.000 - 100.000 Ft körüli összeggel, persze csak akkor, ha éppen egy online névjegyre, vagy az egyéni vállalkozásod egyszerű bemutatkozó weblapjáról van szó. Egy összetett honlap, vagy egy komplett webáruház természetesen ennek sokszorosába is kerülhet.

Oké, de akkor mennyi az annyi?

2021-ben egy jó webdesigner 8.000 - 12.000 forintos órabérrel dolgozik. Ebből egyenesen következik, hogy egy profi weboldal megtervezéséhez, leprogramozásához és beindításához bizony mélyen a zsebek mélyére kell nyúlni.

Igen, tudom. A szomszéd gyerek olcsóbban bevállalja. Biztos jó lesz. Te adsz neki egyet Szent István királyunk képmásából, ha nagyon pofátlan, akkor Deák Ferencéből, cserébe ő lekap egy jó esetben ingyenes sablont a netről, feldobja rá azt a pár mobillal lőtt, vagy innen-onnan lelopott képet, meg azt a néhány mondatot, amit te adtál neki. Ha nem tetszik a végeredmény, te leszel a hibás, hiszen te adtad a tartalmat. Ja, hogy itt-ott látszik még a "lorem ipsum", és gyanús, hogy vevő egy sem jelentkezik? Hát igen. Ilyen ez a popszakma. Lehet szuper olcsón is weboldalad, csak az a kérdés, hogy tényleg megéri-e? Egy rosszul összerakott weblap nemhogy hozza, de inkább viszi a pénzt. Ha messziről süt a céges weboldaladról az amatőr hozzáállás, több vevőt, és így pénzt fogsz veszíteni, mintha kifizettél volna egy normális minőségben dolgozó profit, mert elpártolnak tőled a potenciális ügyfelek, még mielőbb egyáltalán találkozhattál volna velük.

Mi kerül ezen ennyibe?

Korábban már írtam róla, hogy mi minden kell egy weboldal elkészítéséhez. Itt tudod elolvasni a cikket, ha érdekel.

Tekints úgy a weboldaladra, mint egy befektetésre! A honlapot a céged arculatának egyik legfontosabb eleme. Legyen modern, jól áttekinthető és főleg gyors. Ma már követelmény, hogy a mobil eszközökön is ugyanolyan profin nézzen ki, akárcsak a laptopokon és asztali gépeken. Ezek csak a legalapvetőbb követelmények. Azok, amelyeket minden ügyfelünk azonnal felsorol, amikor a "kívánságlistát" állítjuk össze velük.

Ha itt megállunk, és megelégszünk ennyivel (de nem tesszük), már akkor is érzékelhető, hogy nem egy két órás munkáról van szó, szóval ne dőlj be annak, aki azt ígéri, hogy egy "huszasért összedob valamit" neked!

Elárulok egy nagy titkot

Nos, ha eddig nem jött volna át: rossz helyen jársz, ha ingyen weblapot szeretnél, mert én aljas módon pénzért dolgozok... Kérlek vedd figyelembe, hogy továbbra sem tudok – és nem is akarok – árajánlatot adni a “Mennyiért dobsz össze egy weblapot?” jellegű kérdésekre. Én ennél ugyanis sokkal többre tartom ügyfeleimet, és eszem ágában sincs versenyezni a 25.000 forintért komplett webáruházat ígérő "kollégákkal".

A weboldalad elkészítésére minden esetben egyedi, személyre szabott árajánlatot fogsz kapni tőlem, de ahogy már említettem korábban, legalább 150.000 - 200.000 forinttal kalkulálj, mert ez az az összeg, amiért olyan munkát tudok átadni Neked, amiért nem kell szégyenkezem később sem. Persze egy szimpla online névjegykártya ennél sokkal olcsóbb (25.000 - 50.000 forint), de mindenesetre nem árt, ha tisztában vagy a nagyságrendi árakkal. Viszonylag gyorsan dolgozok, de hidd el, tegnapra csak a gimnazisták, holnapra pedig csak a főiskolások vállalnak weblapkészítést. A tisztességes munkához igenis időre van szükség, mert csak így tudom Neked garantálni, hogy elégedett leszel a végeredménnyel.

Ingyenes weblapkészítő szolgáltatás

Na, az nálam nincs! Annak ellenére, hogy weblap készítés a kenyérkereső tevékenységem, mégis azt gondolom, hogy elég sok mindenre jó lehet egy ingyenes online weblapkészítő szolgáltatás, feltéve, ha nem a megélhetésed múlik rajta. Korábban írtam már erről a témáról. Itt tudod elolvasni a cikket, ha érdekel.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kulcsszavak

Kőrösi Zoltán
webfejlesztő és webdesigner

hello@zoli.email
Ajánlott szolgáltatás
menu-circle