Kőrösi Zoltán, webfejlesztő és webdesigner

Helló, Kőrösi Zoltán vagyok, a HelloZoli és a webNpro megálmodója és alapítója, webfejlesztő és webdesigner. Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy időt szánsz arra, hogy egy picit jobban megismerj.

Egyeseknek fontos infó tud lenni, hogy egyéni vállalkozóként, másodállásként űzöm a biteket, és kicsivel több, mint 20 év informatikai gyakorlatot tudhatok a hátam mögött. Szerencsés vagyok, mert elmondhatom, hogy majdnem két évtizedet dolgozhattam a Forma-1 nyüzsgő világában is biztonsági szakterületen. Jelenleg főállásban az ország legszebb épületét védem a munkatársaimmal, amire kifejezetten büszke vagyok. Ott is, és óriási szerencsémre itt, a weblap kódoktól kissé már megkopott billentyűzet környékén is egy kiváló szakemberekből álló csapattal van lehetőségem együtt dolgozni.

Túl vagyok a 4. X-en. Három csodás gyerkőc édesapjaként egy végletekig türelmes feleség idegeit borzolom nap, mint nap.

Szabadidőmben – amiből jelenleg éppen nincs túl sok – igazán jó szórakozás velük nekiindulni a világnak, játszani egy kör társasjátékot, vagy csak együtt bámulni a tévét.

Nem riadok meg, ha angolul kell megszólalnom valahol, vagy angol nyelvű informatikai szakszöveg kerül elém, hiszen becsülettel megküzdöttem a B2 (középfokú) komplex nyelvvizsgámért, de az idegennyelvű írásbeliségem finoman szólva is messze van a tökéletestől. Ha nagyon összeszedem magam, pár mondat erejéig németül és franciául is megszólalok, bár már mind a két nyelv esetén erősen megkoptak az emlékeim, szóval csodát ne várj tőlem.

Pályafutásom során rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttem a webfejlesztés és a webdesign, valamint az értékesítés és az ügyfélkezelés területéről. Az informatikán kívül a biztonságtechnika világában érzem még magam viszonylag otthonosan.

A HTML, a CSS, a Javascript, a jQuery, a PHP és az SQL világa sem áll tőlem messze, de igazán a WordPress határainak feszegetésében élem ki a kreativitásomat mostanában, mert az ügyfeleim számára is könnyen tanulható és kezelhető, egyszerűen személyre szabható felületet biztosít.

Had- és biztonságtechnikai mérnök vagyok, amit a főiskolai évek alatt kiegészítettem egy munkavédelmi technikusi végzettséggel is. A biztonságtechnikai vonalon a személy- és csomagátvizsgálás a fő szakterületem, amelyen 2000-től gyakorlatilag folyamatosan dolgozom, sőt, az utóbbi időben oda vetemedtem, hogy oktatóként is igyekszem átadni a szakmai fogásokat ifjabb kollégáimnak.

Egyéni vállalkozóként 2008-ban kezdtem dolgozni. 2016-tól 2019-ig tartottam egy lélegzetvételnyi szünetet azért, hogy a tanulmányaim mellett maradjon elegendő időm a családomra is, majd 2019-ben újult energiával vetettem magam ismét az üzleti világba.

Több száz elégedett ügyfél, jópár weboldal, sok kisebb-nagyobb egyedi fejlesztés, megszámlálhatatlanul sok munkaóra és még több tanulás a jelenlegi egyenlegem, amit remélem, hogy a jövőben is tovább sikerül bővíteni.

webNpro, mint “márkanév” kicsivel több, mint 20 éve tűnt fel először a neten, amikor az első általam készített weboldalak publikálásra kerültek. Azóta persze eltelt jópár év, és a mai szemmel már csak kezdetleges próbálkozásnak tűnő munkák fölött eljárt az idő. Az egyszemélyes vállalkozás köré szépen lassan kialakult egy kicsi, de profikból álló segítő csapat is, de van, ami nem változott:

Rendíthetetlenül hiszek a korrekt, mindkét fél számára előnyös üzleti kapcsolatokban.

Ügyfeleim bíznak bennem, amit legjobb tudásom szerint igyekszem megszolgálni, és ez a minimum, amivel tartozok nekik, legyen szó egy egyszerű bemutatkozó weblapról, egy online önéletrajzról, vagy akár egy több ezres vásárlói bázissal rendelkező webáruházról. Büszkeséggel tölt el, hogy a magam módján hozzájárulhatok üzleti sikereikhez.

Hogyan lett maga a név, webNpro? Egyszercsak “lett”. Talán a web és a programozás szavakból, de ki emlékszik már erre ilyen hosszú idő távlatából? Ami azt illeti, talán már mindegy is. Szerintem tök jól hangzik, úgyhogy ez marad.

Mostanában egyre több kérdést kapok arra vonatkozóan, hogy mi az oka a hirtelen név változtatásnak, mi ez a HelloZoli mizéria - szóval most igyekszem gyorsan tiszta vizet önteni a pohárba. A webNpro, mint "brand" megmarad, de hiába minden igyekezetem, hibátlanul leírni viszont nem mindenkinek sikerül elsőre, de talán még másodikra sem, ezért kénytelen voltam hallgatni a józan eszemre, na meg - a folyamatosan célt tévesztő ügyfelek miatt - közvetve a pénztárcámra is.

Rá kellett jönnöm, hogy amíg egy külföldi partnernek jellemzően nem okoz problémát a név, és így az e-mail cím (hello@webnpro.hu) helyes leírása sem, addig bizony kis hazánk polgárainak ugyanez néha nagyon nem megy. Kerestem hát egy könnyen megjegyezhető (és leírható) domain nevet, ez lett a hellozoli.hu. Semmi nagyzolás, semmi elegancia. Egyszerűen csak HelloZoli. Az e-mail címek terén is életbe léptettem a "legyen könnyű leírni" szabályt, ezért elkészült a hello@zoli.email e-mail cím is. Remélem ezekre már nem lesz panasz! Lássuk be: a hellozoli.hu-t és a hello@zoli.email-t talán azok is meg tudják jegyezni, akiken a duplavé-elemér-béla-nándor-péter-róbert-ottó-pont-hu webcím és a hozzá tartozó e-mail cím kifogott.

Ha csak néhány olyan weboldalt kellene megemlítenem a sok közül, amelyekre kifejezetten büszke vagyok, akkor az alábbiakat sorolnám fel, persze a teljesség igénye nélkül. Egyiket-másikat már rég elnyelték az Internet sötét bugyrai, de mindegyik meghatározó volt valamilyen módon a webes karrieremben.

2007-ben döntöttem úgy, hogy "üzleti" alapokra helyezem a kapcsolatomat a webfejlesztéssel. (Korábban csak a magam szórakoztatására, illetve szívességi alapon készítettem honlapokat.) Elindult a szinteingyen.net, és a J.O.E.K. Motorsport Rally Team honlapja is felkerült a hálóra.

2008. szeptemberében a MEGVESZEM.NET Online Játék Kereskedés megnyitotta virtuális kapuit, és kis családi vállalkozásunk ha nem is szárnyalni, de legalább bukdácsolni kezdett. Arra mindenesetre jó volt, hogy kitanulhattam az addig ismeretlen terepnek számító online kereskedelmet.

2010-ben a Mosaic Art Hungary és a DesignDonum kapott egy-egy modern weblapot.

2011-ben a Vin-Design, az IPA Köztársasági Őrezredi Önálló Tagszervezete, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány és a SportConcept honlapja is felfrissült a munkám révén. Ebben az évben került regisztrálásra a webnpro.hu és a webnpro.com domain név is. (Korábban egyéb webcímeken, pl. a weblap-neked.com-on voltam fellelhető.)

2012-ben a Fakopáncs Fajáték és Játékbolt webáruházát költöztettem CS-Cart alapokra, ami tekintettel a már akkor hatalmas áru és vevő adatbázisra nem kis feladat és felelősség volt. Sokat tanultam belőle.

2014-ben az M6 Víz- és Közműépítő Kft. egy olyan weboldal elkészítésére adott megbízást, amellyel be tudják mutatni a cég széleskörű mérnöki irányítási és egyéb referenciáit.

2019-ben társ-ötletgazdája voltam a SalvadorSystemnek. A kihívás nem volt kicsi, hiszen nem kevesebbet tűztünk ki célul magunk elé, mint hogy összekötjük a vállalati rendszert keresőket a kínálattal. Úgy indultunk, mint minden más hasonló projekt: láttunk egy problémát és megkerestük rá a választ. (Itt találsz bővebb információt: https://salvadorsystem.hu)

A 2020-as év pandémiás időszakában Karácsony-Kasza Renátával, a SalvadorSystem Kft. ügyvezetőjével megálmodtuk és elkészítettük a SalvadORG szervezeti feladat-értékelő rendszert. (Itt találod meg, ha érdekel: https://salvadorg.hu) Reni neve ismerős lehet a HR világában otthonosan mozgók számára, én pedig nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezt az örökmozgó, örök optimista energiabombát a barátaim közé sorolhatom. Remélem nem haragszik meg rám ezekért a jelzőkért, de ha igen, akkor is ez az igazság.

Szintén 2020-ra datálható az együttműködésem kezdete a Használt-óra.hu-val és a Multilog Kft-vel is. Mind a két projekt érdekes kihívásokat tartogatott a számomra, ráadásul ismét olyan megbízókkal dolgozhattam együtt, akikkel élmény volt a közös munka.

A 2022-ben megszületett az mvm6.hu, az MVM6-Komplex Kft. honlapja. A cég egy elég sikeres építőipari vállalkozás, építőipari szakemberekkel az élén, így okozott némi fejfájást a közös nyelv megtalálása, de talán már bátran kijelenthetjük: sikerült! Számukra ráadásul a komplett céges levelezést és a fájlmegosztó szolgáltatást is a webNpro szerverei biztosítják.

Imádom a munkám, mert mindig új kihívásokat tartogat számomra, és rengeteg érdekes embert ismerhetek meg. Alapelvem, ha Te meg tudod álmodni, én meg tudom csinálni Neked álmaid weboldalát, ezért remélem, hogy hamarosan Téged is elégedett ügyfeleim táborában köszönthetlek! Tegyél próbára!

Mi a siker titka szerintem? Időnként felteszem magamnak a kérdést:
“Mikor merjünk nagyot álmodni, ha nem pont most?”

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

menu-circle