Mire elég egy ingyenes weboldal?

Mire elég egy ingyenes weboldal?

Egy személyes vélemény

Weblap készítés a kenyérkereső tevékenységem, mégis azt gondolom, elég sok mindenre jó lehet egy ingyenes online weblapkészítő szolgáltatás, feltéve, ha nem a megélhetésed múlik rajta. Keress rá például a Google-ban az “ingyenes weboldal készítő” vagy az “ingyen weblap” szókapcsolatokra. Sok olyan magyar szolgáltatás létezik már, amelyek pontosan ezt kínálják. Egészen jópofa online önéletrajzokat, alkalmi webes hirdetéseket vagy akár hobbi weboldalakat lehet velük összelegózni. A gond ott kezdődik, amikor ennél többre van szükséged! Ha komolyan gondolod ezt a webes bizniszt, és profi üzleti weboldalra vágysz, hidd el, Neked sokkal több kell!

Nem a tied a saját weblapod?

Hogy is van ez? A te weblapod nem a te weblapod? Beszéljük át ezt egy kicsit! A legfőbb ok, amiért nem tudok teljes szívből lelkesedni az ingyenes weblap készítő szolgáltatások miatt, az az, hogy a náluk készült weblapod jó eséllyel csak náluk fog gond nélkül futni, és a forráskódja sem a te kizárólagos felügyeleted alatt van. Általában nincs lehetőséged pl. frissítések, egyedi kódok telepítésére, nem férhetsz hozzá a fájlokhoz, stb., plusz ha költözni szeretnél, kezdhetsz mindent előről, mert jó eséllyel nem tudsz semmit lementeni magadnak. Ha van is biztonsági mentésre lehetőséged, nagy valószínűséggel ez egy plusz szolgáltatás, amiért fizetni kell.

Az általam készített weboldalak kódja minden esetben elérhető az ügyfeleim számára.
Mivel nincs mit titkolnom, nincs apró betűs rész, nincs megkötés. Ennyire egyszerű.

Az ingyenesség ára

Oké, tegyük fel, hogy találsz egy nagyon király szolgáltatót, ahol ingyen megcsinálhatod magadnak(!) a weblapodat. Nagyon szuper sablonok közül válogathatsz, használhatod a saját domain nevedet, és még az ügyfélszolgálatuk is válaszol legkésőbb másnap, ha írsz nekik. Tök jó, igaz? Most tegyük félre az olyan lázadó kérdéseket, hogy miért magadnak csinálsz weblapot, mert úgyis azt fogják erre mondani a marketingesek, hogy az annyira könnyű, hogy nem is értik, az aljas weblap fejlesztők mire mernek pénzt elkérni…

Gondolkodtál már azon, nekik vajon miért éri meg ez az egész? Mi a biznisz abban, hogy nem kell fizetned azért, amiért ők megdolgoztak (hiszen összehozták az ingyenes weblap generátor oldalt neked)? Segítek. Ők is – akárcsak te, meg én – a fizetésükből élnek. Valahogy pénzt kell szerezniük. Van, ahol az apróbb kényelmi szolgáltatásokért kell fizetni (pl. automatikus biztonsági mentés), máshol a jobb teljesítményért (több tárhely, több memória) és hasonlókért.

Ha nem pénzzel fizetsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami mással. A rólad és az oldalad látogatóiról összegyűjtött adatok ha hiszed, ha nem, kincset érnek. Hidd el, valahol az apróbetűs részben ott lesz, hogy megtehetik, te pedig valamikor a regisztrációs folyamat során jóvá is hagytad ezt.

Az ügyfelek adatai az én felfogásom szerint szigorúan az üzleti titok kategóriába tartoznak. Nincs az az előny, amiért hajlandó lennék eljátszani a belém fektetett bizalmat. Az általam készített weboldalak csak olyan statisztikai adatokat gyűjtenek, amelyekre a megrendelőmnek szüksége van, és amelyeket a megrendelőm kifejezetten kért és jóváhagyott.

Egyedi igények

Ha már az általánosban sem szerettél kitűnni a többiek közül, akkor van egy jó hírem: az ingyenes webloldal készítőkkel nagyon frankó egyen honlapokat lehet csinálni. Na persze egy kicsit mindegyik más, meg ugye kis pénz, kis foci, ahogy a nagyok mondják. Most komolyan! Tényleg szeretnél eltűnni a szürke tömegben? Ugye, hogy nem?

Mi van akkor, ha Neked egyedi igényeid vannak? Nos, akkor jön az, hogy vagy megcsinálják neked (jó magyar forintért), vagy nem. Vagy van rá lehetőség, vagy nincs. Ez utóbbi esetben kezdhetsz nekiállni keresni valaki olyat, aki nem csak mondja, hogy ért hozzá, hanem meg is valósítja az elképzeléseidet. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha rögtön, a legelső pillanattól kezdve kompromisszum mentes megoldást kapnál!

Az ingyenes weboldal készítő rendszerek egyedi fejlesztések, és általában nincs esély egyedi kiegészítő beillesztésére a rendszerbe. Az általam is alaprendszerként használt nyílt forráskódú CMS rendszerek, mint például a WordPress nem véletlenül uralják az internet több, mint 60%-át (forrás: https://w3techs.com). Jelen pillanatban csak a hivatalos WordPress bővítménytárból 54.719 bővítményből válogatva bővíthetjük ki egy weboldal tudását (forrás: https://hu.wordpress.org/plugins/). Ehhez még hozzájön számtalan prémium (fizetős) és egy csomó máshol fellelhető kiegészítő. Na persze ebben a hatalmas választékban nem egyszerű megtalálni a valóban hasznos kódokat, de ne aggódj, ez is az én dolgom, és nem fogok kétségbe esni akkor sem, ha az egyedi igény, teljesen egyedi megoldást kíván.

Ne felejtsd el:
Ha Te meg tudod álmodni, én meg tudom valósítani Neked álmaid weboldalát.

Tegyél próbára!

A választás a Te kezedben van!

Nem győzöm hangsúlyozni: vannak olyan esetek, amelyekben tökéletes lehet egy ingyenes weblapkészítő szolgáltatással összehozott weblap. A “ne fizess a webfejlesztőnek, ha meg tudod csinálni magad is” modell sok kezdő vállalkozás esetében működő, és sajnos az átgondolatlanul indított vállalkozások esetében az egyetlen működőképes alternatíva a tisztességes munka fejében aljas módon pénzbe kerülő professzionális weblapokkal szemben.

Ha nem tudsz dönteni, én nyugodt szívvel tudom javasolni, hogy próbáld ki az egyik ilyen szolgáltatást. Ha nem jön be, keress meg, kérj egy ingyenes konzultációt, ahol el tudjuk dönteni, hogy valóban tudok-e Neked segíteni, valóban én vagyok-e a legmegfelelőbb megoldás a számodra. Ne aggódj! Soha nem fogom megkérdezni, miért nem engem választottál elsőre? Hiszek benne, hogy a szolgáltatásaim minősége engem igazol.

Örömmel segítek, ha tanácsra van szükséged a saját internetes jelenléted elindításával kapcsolatban, de a választás a Te kezedben van!

Fordulj hozzám bizalommal!

0 0 értékelés
Értékeld a cikket!
Értesítés
Értesítést kérek
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Kulcsszavak

Kőrösi Zoltán
webfejlesztő és webdesigner

hello@zoli.email
Ajánlott szolgáltatás
menu-circle
0
Hozzászólás írásához kattints ide!x